Föld napja

Havi feladat: Mutassátok be a Loop Video alkalmazás segítségével, hogy milyen környezettudatos lépéseket tesztek Földünk megóvásáért!

Ebben a hónapban egy nagyon izgalmas alkalmazás, a Loop Video használatának rejtelmeibe vezetjük be a gyerekeket. A Loop Video alkalmazással sorozatfotókból összeállított, hang nélküli videók készíthetők, amelyek oda-vissza játszódnak. Tulajdonképpen vicces animációk, amikkel a fotónál jobban, de a videónál kevésbé hatékony módon lehet megörökíteni a pillanatot. Emellett az alkalmazással már meglévő videóinkból is készíthetünk Loop videót.

Az április 22-én esedékes Föld világnapja alkalmából a következő feladatban arra kérjük a gyerekeket, hogy az alkalmazás segítségével készítsenek tíz darab Loop videót, amellyel bemutatják, hogy milyen lépéseket tesznek a Föld megóvásáért. Nem kell nagyon bonyolult dolgokra gondolni, környezettudatos tevékenységnek számít többek között a szelektív hulladékgyűjtés vagy a növények ültetése is.

A feladat elkészítése során a gyerekek növelhetik digitális tudásukat, illetve a fotózás és videózás között meghúzódó, vicces és egyedi tartalomgyártásra alkalmas Loop Video alkalmazást is megismerhetik, amely nagyon népszerű a fiatalok körében.

A feladat témája is egy nagyon fontos kérdéskörrel, a környezetvédelemmel foglalkozik, amellyel arra hívjuk fel a gyermekek figyelmét, hogy könnyen megvalósítható lépésekkel ők is sokat tehetnek Földünk megóvásáért.

A feladat lehetőséget biztosít továbbá a kreativitás, a különböző vizuális készségek fejlesztésére, emellett szuper közösségépítő program is.

Havi feladatként küldjétek el nekünk a környezettudatos tevékenységeteket bemutató 10 darab Loop videót május 18-ig.

 

Segítség az alkalmazáshoz:

A kezdőképernyőn az alkalmazás először hozzáférést fog kérni a tabletetek kamerájához, majd ezután a tablet hangszórójához. Ezeket nyugodtan fogadjátok el.

 

Ezután már el is kezdhetitek a Loop videók rögzítését a képernyő alján, középen található „1s” felirattal ellátott rózsaszín gomb segítségével. A gombon található „1s” felirat arra utal, hogy az alkalmazás 1 másodpercig rögzíti a videótokat. Ha hosszabbat szeretnétek készíteni, a baloldalon található „+1” felirattal ellátott gombbal tudjátok növelni a másodpercek számát.

Ha sötétben szeretnétek fotózni, akkor a képernyő felső részén, középen található, fehér, villámjellel ellátott gombot kell lenyomnotok.

Ha már meglévő videóitokból szeretnétek Loop videót készíteni, a képernyő jobb alsó sarkában található fehér gombot kell lenyomnotok, majd kiválasztani a megfelelő videót, amit az alkalmazás Loop videóvá fog alakítani.

Az elkészült Loop videót az alábbi felületen vissza is tudjátok nézni.

Az elkészült Loop videót szerkeszthetitek is, a jobb oldalon található felső gombra kattintva.